Legyen könnyű..

Nincs is annál szebb feladat, mikor olyan dolgokról akar az ember beszélgetni és írni, amit valaki vagy érez, vagy nem...és a zene pont ilyen. Talán még Isten lehet hasonló.. de ha róla sem akartak volna írni, akkor ma nem lenne Biblia, ezzel nyugtatom magam :) Én már voltam rocker, voltam repper, meg technos is, nekem már sok újat nem mutathat az a 8 egész és néhány félhang két oktáv között... azaz dehogy...nem kötődöm stílusokhoz, lényeg, hogy a zene...legyen könnyű. De most komolyan :)

Utolsó kommentek

Archívum

Naptár - Boy George ma 50 éves

2011.06.14. 13:23 megatoner.hu

Talán egy komplett könyv sem lenne elég arra, hogy megfejtsük, ki is ez a fickó, és mi mozgatta karrierje során, de ha minden oldalra csak annyit írnánk: exhibicionizmus, talán nagyot nem tévednénk. Én személy szerint megrökönyödéssel vegyes örömöt érzek, ha arra gondolok, hogy ez a fickó megérte az 50-et, és senki nem verte agyon az elmúlt 30 évben. Személy szerint irritálónak találtam őt pályája csúcsán (érdekes, hogy a hasonlóan elcseszett külsejű egykori The Cure énekest, Robert Smith-t pedig nem.. :) ), de ezt az érzést felváltotta valami nosztalgikus megértés, persze lehet, hogy ennek csak az az oka, hogy viszonylag ritkán látom :D

Karrierje elején a Sex Pistols exmenedzsere figyelt fel rá, pontosabban az extrém öltözködésére. Részletesen nem mennék bele, hányféle formációban szerepelt, akit érdekel, elolvashatja a Wikin, de röviden úgy tudnám összefoglalni, hogy ő volt a 80-as évek Lady Gagája, csak nőiesebb hanggal, ezzel kiérdemelve a különcök, és a bevallottan homoszexuálisok megkülönböztető rajongását, és legismertebb dalaiból, mint a Karma Chameleon-ból, vagy a Do you really want to hurt me-ből él két reklámblokk között a NEO FM még ma is. 2009-ben aztán másfél év börtönbüntetésre ítélték, mert egy meleg társkereső oldalon megismert partnerét kikötözte, és lánccal elverte. Valójában 4 hónapot töltött bent, de lehet, hogy egyszerűen csak nem volt benne számára semmi rossz, ezért nem szerepelt részletesebben a hírekben :)

Legfrissebb munkáját, a Mark Ronsonnal közösen jegyzett Somebody to love me-t az MR2 folyamatosan játssza, nem véletlenül, ugyanis tökéletesen illik a Petőfi kiismerhetetlen imidzsébe. Nekem mondjuk tetszik ez a dal, főleg ha nem figyelek oda rá, kifejezetten jó háttérzene, persze csak rommá mixelve és masterelve, ahogy azt rádióban szokás, mert az MTV-n letolt élő cucc (főleg 4:36-tól) totál crap, és nem (csak) az ünnepeltünk miatt, aki egyébként élőben is úgy néz ki így idősen, mint Etus a Szomszédokból, egy komoly bekólázás után, felszabadultabb változatban.

Happy B-Day, penguin.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: retro zene live pop naptár élő boy george

A bejegyzés trackback címe:

https://legyenkonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr72983034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása