Legyen könnyű..

Nincs is annál szebb feladat, mikor olyan dolgokról akar az ember beszélgetni és írni, amit valaki vagy érez, vagy nem...és a zene pont ilyen. Talán még Isten lehet hasonló.. de ha róla sem akartak volna írni, akkor ma nem lenne Biblia, ezzel nyugtatom magam :) Én már voltam rocker, voltam repper, meg technos is, nekem már sok újat nem mutathat az a 8 egész és néhány félhang két oktáv között... azaz dehogy...nem kötődöm stílusokhoz, lényeg, hogy a zene...legyen könnyű. De most komolyan :)

Utolsó kommentek

Archívum

Címlapsorry - Empire of the Sun

2011.06.21. 15:07 megatoner.hu

Ha a mondás szerinti, az őrült és a zseni közötti vékony határvonalat kellene valakinek 3 és fél percben bemutatnom, akkor az Empire of the Sun valamelyik klipjét pakolnám be, hanggal, és elégedetten hátradőlnék.

A fiúk 2000 körül találkoztak először, majd évekig nem csináltak együtt semmit. Egyszer aztán elkezdtek dalokat küldözgeti egymásnak, majd megállapodtak, hogy közösen, Empire of the Sun néven publikálják a dolgot, aminek állítólag semmi köze a hasonló című könyvhöz és Spielberg filmhez. Dalaikat már a lemez megjelenése előtt, kidobott singleként is imádták a marketingszakemberek: a Vodafonetól a Castro nevű divatcégig sokan használták reklámkampányaikban háttérzeneként, ezzel futtatva a csapatot.

2008-ban aztán az album is a polcokra került, sikert sikerre halmozva, amit meg is tudok érteni. A "Walking on a dream" vagy a "We are the people" olyan hiánypótló szintipop, amit sokan szerettek 20 éve, vagy csak gyerekként a tudat mélyére vésték a szülők azzal, hogy otthon folyamatosan ABBA-Duran Duran, vagy Spandau Ballet szólt :) Egyébként erre a tudatalatti hiányra - és arra, hogy a mai 20 éveseknek ez tök ismeretlen - épít stílushű módon a Hurts nevű csapat, stílusmentesen pedig Lady Gaga.

A napbirodalmi srácok azonban ezt olyan lazasággal, könnyedséggel, és fájdalommentesen teszik, ami a régi szép idők hangulatát tökéletesen adja vissza. Néha kedvem lenne Borussia Mönchengladbach jellegű lóhajat növeszteni, egy ritkított Scotland Yard bajusszal tarkítva, mint Adam Morrison, és Éva Vermuttal a kezemben táncolni valahol, ahol ezt nem értik.

A jövőről csak annyit, hogy az egyik tag fél évre eltűnt, a másik meg a héten megjelenő Beyonce albumra, meg Jay-Z albumra ír dalokat, azaz valszeg maradnak egyalbumos lúzerek..de az milyen album volt!..

3 komment

Címkék: a the sun dream of on beyonce people jay z empire are lady we hurts walking gaga címlapsorry

A bejegyzés trackback címe:

https://legyenkonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr83003171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megatoner.hu · http://megatoner.hu 2011.06.21. 15:15:21

most látom: lesznek a Szigeten is..
besza-behu

-Ani- 2011.06.21. 21:57:19

Szigeten? És utána néztem, tényleg! Ó! Ott kéne lenni! :)

megatoner.hu · http://megatoner.hu 2011.06.22. 01:11:18

@-Ani-: kéne, de nehéz lesz összeszedni hallgatnivalót egész napra..mondjuk kizárólag Chicane-ért Szegedre menni is megérte :D
süti beállítások módosítása