Legyen könnyű..

Nincs is annál szebb feladat, mikor olyan dolgokról akar az ember beszélgetni és írni, amit valaki vagy érez, vagy nem...és a zene pont ilyen. Talán még Isten lehet hasonló.. de ha róla sem akartak volna írni, akkor ma nem lenne Biblia, ezzel nyugtatom magam :) Én már voltam rocker, voltam repper, meg technos is, nekem már sok újat nem mutathat az a 8 egész és néhány félhang két oktáv között... azaz dehogy...nem kötődöm stílusokhoz, lényeg, hogy a zene...legyen könnyű. De most komolyan :)

Utolsó kommentek

Archívum

Kivese - Caramel Live

2011.06.19. 01:10 megatoner.hu

Tegnap és ma este is képernyőre helyezte a Magyar Televízió a Caramel legutóbbi accoustic koncertjéről készült filmet, melynek hanganyagát már az MR2-n meghallgathattuk pár hete.

Nos a mi törökszentmiklósi Usher-ünk igencsak kitett magáért, a színvonal magasan a honi átlag fölött karcolt, még akkor is, ha valaki egyébként nem kedveli a stílust. Messziről jött ember azt mond, amit akar, tartja a mondás, és bizony Caramel messziről jött..

Törökszentmiklós nem az ideális helyszín popkarrierről álmodozó tiniknek, és most vonatkoztassunk el származástól, és mindentől. A Caramel nevet is itt kapta, egy barátjától, természetesen meg vagyunk győződve róla, hogy az Alföldön ez Karamellaként hangzott el elsőnek :D Majd demoval járkálni kiadóról kiadóra - nos, ezt egyszer mindenkinek ki kell próbálni, az önbizalmat komolyan próbára teszi :) Neki például azt javasolták, hogy Molnár Ferenc névvel inkább a szépirodalom felé mozduljon..aztán jött a Megasztár, győzelem, szerelem, pont mint a mesében.

Közvetlenül a győzelem után volt szerencsém az országos turné debreceni állomásán skubizni, mitől döglik az SMS számláló a tv-ben, és nem volt rossz.

Aztán azóta eltelt 5-6 év, és emberünk a ragasztott nikkelfogak, a pörgettyűs gyémántutánzat nyaklánc, és az egyéb kötelezően bekoppintott és kényelmetlenül tálalt USA gettó singer "stár" imidzs helyett ugyanott tart, ahol akkor. Zongora, akkusztik gitár, fretless bass és kávázó dobok, egyszerű hangszerelésű könnyű dalok, érzelmekről. Azaz..dehogy is! Egyáltalán nem ott tart, ahol akkor. Az órás koncertben ugyan kiszúrhattunk volna egy-két instabil énekhangot, elemezhetnénk a mozdulatlanul éneklés partyromboló hatását, vagy az egyen-hangszerelést, de a legfeltűnőbb mégiscsak az: ez a srác rengeteget fejlődött! Halálpontos hajlítások a legnagyobb nyugalommal, killer mikrofonkezelés a legkisebb megerőltetés nélkül, szép dallamok és már fokozhatatlan technikai tudás.

Ez a srác a kezdeti sikerekből azt szűrte le, hogy neki még fejlődnie kell, és elment gyakorolni, hogy jobb legyen. Hazai viszonylatban érthetetlen cselekedet, hiszen egyesek már egy szimpla Viva Comet jelölés okán is képesek egy szemeteszsáknyi kokainba dörgölni az orrukat. És íme, fejlődött. Sokat. Egy olyan stílusban, az RnB-ben nyújt immár kedvelhetőt, aminek semmi létjogosultsága nincs egyébként a balkánon, és amit mára a stílusvezető usások porig romboltak mindenféle euro-samplekkel, meg fűrészfogú szintialapokkal.. és ez nagy dolog. Arról nem is beszélek, hogy nekünk most egy cigány srác adott leckét kitartásból és alázatból, mert Járóka Lívia rögtön felsikít :) pedig, vegyük észre.

Keresd a hibát a dalban, úgysincs :D

1 komment

Címkék: live comet viva ének caramel rnb kivese

A bejegyzés trackback címe:

https://legyenkonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr952996459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megatoner.hu · http://megatoner.hu 2011.06.19. 15:02:16

nyugodtan kommenteljetek, van nálam zsebkendő, ha sírni kell :)
süti beállítások módosítása